"Ik schat in dat veel mannen pas in de fase van berusting en acceptatie, op z’n vroegst net na het diepste dal, open staan voor coaching. Ik behoor in ieder geval tot die categorie. Na een nare, droevige periode stond ik ineens alleen voor de zorg van een peuter. Dat deed ik vol liefde en overgave maar miste de energie om daarnaast ook nog goed voor mijzelf te zorgen of met plezier naar mijn werk te gaan.

Eelco gaf mij adviezen en tips die mij hebben geholpen. Ik ben mij er nu van bewust dat ik als alleenstaande vader kan terugvallen op mijn netwerk van ouders van school, vrienden en familie. Uit mijzelf deed ik dat niet zo snel, ik ben trots en zelfstandig. Ik red me wel, dacht ik. Eelco stimuleerde mij om een hulpvraag te durven stellen aan mensen uit mijn netwerk en zo af en toe tijd te kopen voor mijn werk, of niet onbelangrijk even tijd voor mijzelf.

Mijn eerste jaar als alleenstaande vader gaf ik mijzelf ‘ouderschapsverlof’ van de sportschool. Mijn hoofd zat te vol met gedachten en zorgen om ook nog eens naar mijn lichaam te luisteren. Met een slechte conditie en fors overgewicht als gevolg. Eelco motiveerde mij weer in beweging te komen. Ik train nu bij de sportschool tijdens tijdens de voetbaltraining en de zwemles van mijn zoon. Eelco gaf aan hoe ik dit voor mijzelf beter kon inplannen. Ik voel me na een paar maanden trainen mentaal en fysiek een stuk beter.

De weg omhoog vinden is als het beklimmen van de Mount Everest, dit vraagt wel om een ervaren gids. Een bericht op LinkedIn van Eelco Baak waarin hij zich in al zijn kwetsbaarheid presenteerde als inmiddels ervaren alleenstaande vader en zelfstandig ondernemende life coach was voor mij aanleiding om eens met Eelco kennis te maken. Eelco klom zelf op uit een diep dal en leerde op weg omhoog omgaan met zijn nieuwe realiteit. Dit maakt hem tot een ervaren gids, een fijne gesprekspartner en een uitstekende coach."

- William, vader van Milan