Het beste voornemen voor 2019

Wat is het beste kerstcadeau voor jezelf? Wat is het beste voornemen voor 2019?

Of je nu gelovig bent of niet, of je aan kerst doet of niet: december is een tijd van reflectie en bezinning.

De meeste mensen hoeven op en rond kerst niet te werken en hebben eindelijk even tijd om na te denken. Eindelijk tijd om even stil te staan. Bovendien is het buiten donker, koud en nat en de dagen zijn kort. Daardoor zit je vaker binnen en ben je vaker alleen met je gedachten.

Misschien is dit de tijd van het jaar om af te spreken met je vrienden en familie die je al een tijd niet hebt gesproken of gezien. Of misschien is dit juist de periode van het jaar dat jij het tegenovergestelde doet en je afzondert en tijd voor jezelf (en eventueel je partner) te nemen.

Hoe dat ook; veel mensen gaan in december nadenken over wat nou belangrijk is voor hen. Wat vind jij nou belangrijk in het leven? En wat zijn jouw plannen voor volgend jaar? Wat ga jij nu echt anders doen in januari? En wat ga je juist meer doen in 2019 waar je blij van werd in 2018?

Wat zijn jouw goede voornemens? Ga je het volgende jaar nou eindelijk anders doen op kantoor? Ga je proberen af te vallen of juist om aan te komen? Is jouw voornemen om bepaalde personen vaker te zien in 2019? Of ga je een aantal mensen juist schrappen uit je leven omdat ze geen positieve impact op je hebben? Ga je van baan veranderen of een eigen zaak beginnen?

Planning

Waar moet je in nou mee beginnen zodat het dit jaar wel lukt?

De eerste stap is dat je beseft dat je de regisseur bent van je eigen leven. Leer wat persoonlijk leiderschap betekent. Het inzicht dat je het heft in eigen handen kan nemen en dat je je eigen succes voor een groot deel zelf bepaalt is bevrijdend.

Vervolgens wil je weten wat jouw drijfveren zijn. Waar geloof jij in? Waar kom jij je bed ’s ochtends voor uit? Waar sta jij voor? Als je dat weet, dan weet je voor een groot deel al wat jouw visie is voor 2019. Sterker nog, wat jouw persoonlijke missie in het leven is.

De weg naar de realisatie van jouw droom in 2019 zit vaak vol belemmeringen. Vaak zijn dat “beren op de weg”; belemmerende overtuigingen en angsten. Het helpt enorm als je een coach in de hand neemt die een spiegel is om je je eigen belemmerende gedragspatronen te laten zien. Die zitten namelijk vaak in jouw dode hoek.

De volgende stap is dat je deze inzichten vertaalt naar een persoonlijk actieplan. Want erachter komen wat je visie is, is leuk werk. Maar vaak is dan de eerste vraag “Maar hoe dan? Wat moet ik concreet doen?”. Nu je weet wat je wilt, kan het overweldigend zijn als je begint te beseffen wat je allemaal te doen staat om je droomleven te creëren. Ook hier kan een goede coach je helpen om orde en prioriteiten in de chaos aan te brengen.

Belangrijk om deze acties vol te houden is het behoud van focus. Er komen allerlei verleidelijke aanbiedingen op je pad die je van je doel afhouden. Verder vergt het installeren van nieuwe routines en patronen in het begin discipline en motivatie. Visualiseren en affirmaties zijn twee gereedschappen die je daarbij kunnen helpen.

Cadeau

Wat is dus het beste cadeau dat je iemand of jezelf kan doen? Het beste voornemen voor 2019? Een leiderschapstraject met een coach. Zoek een coach die goed bij je past; waar je een klik mee hebt. Een goede coach geeft weinig tips en adviezen en laat jezelf met je oplossingen komen. (Geef een mens geen vis maar een hengel.) Een goede coach zegt niet wat je wilt horen, maar wat je moet horen. Dat kan confronterend zijn, maar helpt je wel verder op lange termijn.

Bovenstaande stappen hebben wij bij de Ondernemersacademie in een programma gegoten dat zichzelf al honderden keren heeft bewezen. Lees op de volgende pagina wat je per module kunt verwachten: https://www.ondernemersacademie.net/natuurlijk-leiderschap-ontwikkelen/natuurlijk-leiding-nemen

Wil je een keer met mij hierover van gedachten wisselen? Neem dan contact op via de website: www.ondernemersacademie.net/contact, via of via een persoonlijk bericht via LinkedIn. Dan plannen we een telefoongesprek of een kopje thee!

Fijne feestdagen en een geweldig 2019!