Je bent een high performer. Je hebt geleerd om hard te werken en zelfredzaam te zijn.
Je dopt je eigen boontjes.
Je bent heel ver gekomen door alles zelf te doen.
Je bent onafhankelijk geworden.

Misschien ben je net als ik. Je geeft altijd 100% en staat graag klaar voor anderen. Je vraagt hoe het met de ander gaat en krijgt er energie van om anderen te helpen, te begeleiden, te voorzien van tips en adviezen, of te coachen. Maar, als mensen mij willen helpen of van tips en adviezen willen voorzien, dan trek ik me gauw terug en word ik verdedigend. Ik heb geen hulp nodig. Ik kan het zelf. Ik ben een strijder en daar stiekem wel trots op. Herken je dat?

Maar… jouw gedrag en eigenschappen die jou tot hier hebben gebracht, zullen je niet brengen naar de next level. Misschien merk je wel dat je tegen een plafond zit. Een plateau. Harder werken levert weinig op. Daarom schrijft Marshall Goldsmith in zijn boek:

“What got you here, won’t get you there.”

Het is tijd voor een andere aanpak. Een betere aanpak om je naar het volgende niveau te tillen.

Stephen Covey benoemde de drie fases in je ontwikkeling. Van afhankelijk ga je naar onafhankelijk, en ten slotte naar wederzijdse afhankelijkheid.

Je ziet het ook in de quote die inmiddels een cliché is geworden maar wel treffend wat mij betreft: “Alleen ga je snel, samen kom je verder.”

Steve Jobs schreef:

“Great things in business are never done by one person. They’re done by a team of people.”

Dus wil jij jouw business of leiderschap naar het volgende niveau tillen, dan maak ik graag deel uit van jouw team.