Ik werk graag met leiders. En daarmee bedoel ik niet per se leidinggevenden, maar mensen die willen groeien, zichzelf en hun omgeving willen verbeteren, en bereid zijn om daarvoor stappen te ondernemen.

Vandaag sprak ik met Marcel. Hij was al 9 jaar marketingmanager toen hij bij mij in maart aanklopte; de positieve energie was weg. Hij miste de motivatie en had het gevoel dat zijn ontwikkeling stil stond. Hij had hier en daar al gesolliciteerd, maar er was weinig aanbod. Het was tijd voor verandering!

Hij had een hoop vragen:

 • Hoe krijg ik weer energie en voldoening in mijn werk?
 • Waar sta ik nu en over een paar jaar?
 • Moet ik het over een andere boeg gooien?
 • Ben ik wel gelukkig in hetgeen ik doe?
 • Moet ik voor mezelf beginnen? Binnen de marketing zoals een webshop of online marketingadvies?
 • Wat past het beste bij mij?

Per 1 november start Marcel bij een nieuw bedrijf in een rol die hem op het lijf geschreven zijn. Hoe heeft hij dat gedaan?

Al vroeg in het traject besloot hij om het bespreekbaar te maken met zijn leidinggevende. Dus daarvoor moest hij zich kwetsbaar opstellen. Hij gaf aan dat hij worstelde met het thuiswerken, dat het niet lekker liep en dat hij het niet eens was met een aantal dingen op het gebied van beleid. Daar werd niet veel mee gedaan. Dus dat was een mooie duw in de rug om het ingeslagen pad te vervolgen.

Eerst kregen we duidelijk in kaart wat zijn sterke kanten zijn en zijn valkuilen.

Hij kreeg meer focus op wat hij wilde en ook werd duidelijk wat hij niet meer wilde. Uiteindelijk kwam hij op 5 concrete beroepen die hem aanspraken. Allemaal in het gebied van marketingmanagement, data-analyse, online marketing en webdesign.

Met die gegevens is hij blijven zoeken op vacaturesites tot hij een functie tegenkwam die hem aansprak. Het was een schot in de roos. Een functie die het voorgenoemde allemaal combineerde. Hij hoefde slechts 1 sollicitatiebrief te sturen en 1 sollicitatieprocedure te doorlopen. Er was meteen een klik.

Wat is volgens Marcel het geheim van zijn succes?

 • Maak dingen bespreekbaar met je leidinggevende.
 • Kom erachter wat je wel wilt en niet wilt.
 • Ga met jezelf aan de slag: zelfreflectie.
 • Daardoor krijg je de bevestiging dat je op het goede pad zit.
 • Blijf zoeken; blijf in beweging.
 • Durf risico’s te nemen.
 • Vertrouw op je onderbuikgevoel.
 • En durf knopen door te hakken.

Wil jij ook jouw eigen leven creëren, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

P.S. “Marcel” is niet de echte naam van mijn cliënt.