Vier jij jouw successen? Of doe je dat niet en ben je bezig met wat voor onheil er nu misschien om te hoek staat te wachten? Dat je denk wat het volgende is wat mis kan gaan?

Een stem in je hoofd zegt misschien: “Word niet lui! Houd je oog op de bal!”

Twee strategieën om hiermee om te gaan: heb meer vertrouwen in jezelf, en heb vertrouwen in het leven: omarm onzekerheid.

Het werkt bevrijdend!

Twee perspectieven: vertrouwen en controle. Vertrouw jij het leven? Of wil jij het leven onder controle houden? Controle willen houden is gedreven door angst.

Vertrouwen is gedreven door empathie voor jezelf en anderen, dankbaarheid, onderzoeken van je huidige situatie en creatief zijn.

 

Hoe genereer je meer vertrouwen in jezelf en het proces?

Het is slechts een kwestie van perspectief. Accepteer dingen zoals ze zijn. Vertrouw erop dat alles goed komt. Je vindt wel een weg.

Is jouw perspectief nu: “Het leven is zwaar en als ik maar hard genoeg werk, krijg ik er meer controle over”?

Dan bied ik je een ander perspectief aan: “Het leven geeft jou alleen de uitdagingen die je aankan.” Wat als dat perspectief ook waar is? Het is slechts een aanname dat jij de uitdagingen niet aankan. Dat je geen oplossing kan vinden. Dat kan je wel! Of, zoals Eckart Tolle zegt: “Als je jouw omstandigheden niet kan veranderen, accepteer het. Vecht niet tegen wat is.”

Je hebt iemand nodig om jouw denken te bevragen, zodat je andere perspectieven kan gaan zien die beter werken in jouw huidige situatie. Een coach kan dat voor jou doen.

(Real lasting) Happiness is an inner game.

Wil jij jouw beperkende perspectieven ontdekken en wil je wat andere perspectieven, omdat die je nu ebt niet werken? Laten we praten.