Mijn eigen pad naar succes

Mijn verhaal

Als kind was ik erg gepassioneerd over het leven in het algemeen. Ik was nieuwsgierig (leergierig) en creatief. Ik ging vaak de natuur in om planten, bomen en dieren te bestuderen waar mijn vader mij over had geleerd. Ik was gek op geschiedenis; koningen en kastelen, de Romeinen, dinosaurussen, en archeologie. Ik las ook over wetenschap; ik wilde gewoon weten hoe de wereld werkte.

Toen ik naar de middelbare school ging, veranderde er dingen. Ik voelde mij onzeker. Ik begon op te kijken naar andere mensen. Ik dacht dat anderen het altijd beter wisten dan ik. Ik twijfelde aan mijzelf. Geleidelijk verloor ik die passie en zelfverzekerdheid. Helaas begon ik paden te bewandelen die anderen mij aanraadden in mijn carrièrekeuzes.

Eelco Baak

Toen ik 31 was, liep ik vast qua huwelijk, werk en gezondheid. Toen ik in een emotionele put terechtkwam, begon ik mij te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling om mijzelf uit het slijk te trekken. Ik herontdekte mezelf. Ik leerde wat mijn kernwaarden zijn en begon mijn leven in te richten in lijn met deze kernwaarden. De effecten waren geweldig! Mensen om mij heen zagen de veranderingen en wilden toen door mij gecoacht worden. Zo is het allemaal begonnen.

Vandaag de dag leef ik een zeer eenvoudig leven waar al mijn kernwaarden centraal staan. Ik ben zeer gelukkig, gezond, en heb rust aan mijn hoofd. Ik doe alleen maar dingen die ik leuk en belangrijk vind.

Ik sta ’s ochtends op met energie en zin in het leven. Ik heb een gevoel van missie. Grote uitdagingen en obstakels boezemen mij niet zoveel angst meer in als vroeger. Mijn gezondheid is nog nooit zo goed geweest. Ik volg sinds juni 2017 een whole-food, plant-based dieet en sport regelmatig. Ik heb verschillende gezonde en productieve routines in mijn leven ingebouwd. Sinds 2015 bijvoorbeeld, mediteer ik elke dag zonder een dag te hebben gemist.

Uiteraard werk ook ik nog aan verschillende facetten van mijn leven. Maar ik accepteer die omdat ik al grotere obstakels heb overwonnen. Ik ben een eeuwige student van het leven en ik ben blij dat ik mijn zekerheid, enthousiasme en kennis met jou kan delen.

Ik voel de behoefte om aan de wereld terug te geven wanneer ik mensen vast zie zitten in een sleur, niet gepassioneerd zijn over waar ze mee bezig zijn. Wat ik wil voor jou is dat je je gelukkig, tevreden en vervuld voelt. Ik wil jouw partner zijn in het overwinnen in jouw obstakels die jou tegenhouden om jouw levensdoel te leven. Ik help je om jou te laten (her)ontdekken waarom jij geboren bent.

Jeugd, studie en emigraties

Ik ben geboren in Den Haag, Nederland. Ik studeerde na het VWO Werktuigbouwkunde aan de TH Rijswijk. Daarna studeerde ik de Bachelor en Master van Taal en Cultuur van Latijns-Amerika aan de Universiteit Leiden.

Ik heb zeer uiteenlopende functies gehad met beide studies en zelfs combinaties daarvan. Ik heb onder andere in Latijns-Amerikaanse ambassades gewerkt, bij verzekeringsmaatschappijen, in de duurzame energie als adviseur en manager.

Ik heb gewoond in Nederland, de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Marokko en Curaçao. En ik heb gereisd naar 25 landen over de gehele wereld. De laatste zes jaar heb ik op Curaçao gewoond, maar verhuisde in 2018 terug naar Nederland met mijn zoontje van 4. Ik ben zeer dankbaar dat ik zoveel landen heb mogen bezoeken. Dit heeft mijn wereld en denkwijzen letterlijk en figuurlijk enorm verruimt en verrijkt. De kennis en inspiratie die ik heb gekregen van al deze talen en culturen gebruik ik dagelijks in mijn coaching.

Verder ben ik alleenstaande vader en woon in Den Haag, dichtbij de bossen, duinen en het strand waar ik graag fiets en wandel. Ik speel ook tennis en als ik niet met mijn zoontje bezig ben, lees ik graag boeken met een kopje thee erbij.

Neem de eerste stap: Boek je KOSTELOZE 30-minuten coaching sessie!

Kosteloze Coaching Sessie

Vul je gegevens in en ontvang kosteloos een coaching sessie van een half uur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij haten SPAM en beloven je dat wij je e-mailadres veilig zullen bewaren.