Op naar een optimaal functionerend team!

Heb jij vragen als:

 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn team beter samenwerkt?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn team productiever en efficiënter werkt?
 • Hoe implementeer ik de op stapel staande verandering en zorg ik dat mijn team erachter staat?
 • Hoe professionaliseer ik mijn team?

Dan is teamtraining / teamcoaching zeker iets voor jou.

Z

De resultaten van de training

 • Er heerst vertrouwen in het team.
 • Teamleden erkennen elkaars kwaliteiten en valkuilen.
 • Er is een gezamenlijk doel en iedereen spreekt dezelfde taal.
 • Optimale resultaten worden behaald en de teamleden hebben plezier in hun werk.

Voor wie is teamtraining / teamcoaching geschikt?

Teamtraining is geschikt voor elk team dat zijn of haar team optimaal wil laten presteren zonder in te leveren op werkplezier. Elke teamtraining wordt op maat gemaakt afhankelijk van wat er speelt in het team. Een paar voorbeelden van ontwikkelingsdoelen zijn:

Samenwerking verbeteren

Je geeft leiding aan een team met verschillende mensen die allemaal hun eigen persoonlijkheid, behoeftes en drijfveren hebben. De samenwerking tussen jou en je medewerkers en dat van hen onderling kan wel verbeteren. Er is geklaag in het team, wrijving, en de resultaten kunnen beter.

Hoe zou het zijn als het team weer 100% effectief opereert zonder dat ze elkaar beste vrienden hoeven worden?

Productiever en efficiënter werken

Vergaderingen duren lang en zijn saai en eigenlijk worden er geen beslissingen genomen. Er worden veel e-mails over hen weer gestuurd en toch begrijpt men elkaar niet. Je weet dat het efficiënter kan maar het lukt je niet om het te veranderen.

Hoe zou het zijn als jouw team voor jou werkt in plaats van andersom? Dat de werknemers verantwoordelijkheden nemen voor hun aandeel in het werk.

Deze training legt de onderliggende patronen bloot en geeft daarnaast de praktische handvatten om het werk efficiënter aan te pakken.

Implementeren van verandering

Of je nou wilt bezuinigen of juist groeien, of en cultuuromslag wilt, wilt fuseren met een ander bedrijf of team: verandering is een uitdaging.

Hoe zorg je dat het soepel verloopt en dat de teamleden achter de nieuwe koers staan?

Deze training zorgt ervoor dat iedereen mee bouwt aan de toekomt zodat iedereen dezelfde taal spreekt en de verandering duurzaam is.

Professionaliseren van een team

Sommige ondernemingen zijn opgestart met vrienden en kennissen, de zaken gingen voor de wind en het was heel gezellig. Maar om je team nu naar het volgende niveau te tillen is een verandering in werkwijze en mindset nodig.

Deze training helpt je om deze verandering door te voeren zonder dat je inlevert op werkplezier.

Hoe werkt een teamtraining?

Iedere teamtraining is op maat gemaakt afhankelijk van jouw wensen en de uitdagingen die het team heeft. Belangrijk is dat een training:

 • Blijvende gedragsverandering teweegbrengt.
 • Interactief en energiek is.
 • Leuk is.
 • Tot de kern komt.

Een training duurt doorgaans een hele dag van 9 tot 17u. Vaak zijn er meerdere trainingsdagen nodig. Trainingsdagen van een dagdeel zij ook mogelijk. Ik vind het ook belangrijk om na de trainingen evaluatiemomenten in te bouwen om te zien wat heeft gewerkt en wat niet en om indien nodig bij te sturen zodat de veranderingen blijvend zijn. Het geleerde moet beklijven. De evaluatiemomenten kunnen 1 tot 2 uren duren en kunnen ook plaatsvinden in de vorm van intervisie.

De trainingen kunnen online of in elkaars fysieke aanwezigheid (face-to-face) plaatsvinden. Fysiek kan in-company of op een mooie externe locatie. Online kan via Zoom, Google Hangouts, Microsoft Teams call, etc., mits de internetverbinding snel genoeg is.

Kom in actie en boek je kosteloze oriëntatiegesprek.

Kosteloos oriëntatiegesprek

Vul je gegevens in om een kosteloos consult met Eelco in te plannen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij haten SPAM en beloven je dat wij je e-mailadres veilig zullen bewaren.