COACHING

Alleenstaand Vaderschap in Balans

Coaching van alleenstaande vaders na scheiding

Ben je een alleenstaande vader die worstelt om grip te krijgen op het leven na een scheiding?

Ik weet uit ervaring dat deze overgang moeilijk kan zijn, maar ik sta klaar om jou te begeleiden op jouw reis van overweldiging naar een gebalanceerd vaderschap en innerlijke rust.

Wil je meer plezier in je leven als alleenstaande vader?

Scheiding is voor bijna iedereen een ontwrichtend ‘life event’ dat je wereld behoorlijk op zijn kop kan zetten. Het leidt tot een wirwar van gevoelens zoals boosheid, wrok, schuldgevoel, rouw, verdriet, verwarring en eenzaamheid. Zeg maar, dat de grond onder je voeten wegzakt.

Soms gaan stellen in goede harmonie uit elkaar, maar vaak wordt er tijdens werk en daarbuiten telefonisch ruzie gemaakt en gaan er overmatig veel emotioneel geladen WhatsApp-berichten heen en weer. En terwijl dat allemaal gebeurt, moeten er veel dingen geregeld worden zoals nieuwe bankrekeningen en verzekeringen, ouderschapsplan, notaris en rechtbank.

Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Ik raakte in een isolement en was alleen maar bezig met overleven. Ik zag vrienden minder en sportte haast niet meer. Het plezier in mijn leven was in ieder geval verdwenen en dat had ook een negatief effect op mijn vaderschap, mijn prestaties op werk en mijn kans op een nieuwe partner.

Wat levert een coachingstraject op?

Herstel van innerlijke rust

Samen zullen we werken aan het omgaan met de emotionele impact van de scheiding. Je zult technieken leren om stress te verminderen, emotionele stabiliteit te herstellen en veerkracht te ontwikkelen.

Effectieve co-ouderschapsstrategieën

Ik zal je begeleiden bij het opbouwen van een gezonde co-ouderschapsrelatie en communicatie met je ex-partner. Dit zal helpen bij het creëren van een stabiele en liefdevolle omgeving voor je kinderen.

Bouwen aan een supportnetwerk

Je leert hoe je een ondersteunend netwerk van familie, vrienden en gelijkgestemden kunt opbouwen, zodat je nooit het gevoel hebt dat je er alleen voor staat.

Financiële zekerheid

We zullen werken aan financiële planning en beheer, zodat je in staat bent om je financiën te stabiliseren en voor de behoeften van je gezin te zorgen zonder overweldigd te raken.

Tijdsefficiëntie

Mijn coaching omvat tijdsbeheerstrategieën en prioriteiten stellen, zodat je werk, kinderopvoeding en persoonlijk leven in evenwicht kunt brengen zonder dat je uitgeput raakt.

Maak gratis kennis met mijn coachingsprogramma voor alleenstaande vaders​

Wanneer je — om wat voor reden dan ook, alleenstaand vader wordt — kom je in een zware periode terecht. Er komt veel op je af: een rouwproces vanwege het verlies van je partner of emoties veroorzaakt door je scheiding, het leren omgaan met je ex, de opvoeding van je kind, school, je eigen werk, financiën en het proberen je sociaal leven te blijven leiden.

Je hebt zoveel ballen om in de lucht te houden. Het kan overweldigend zijn en je naar de keel grijpen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en kunt — zo weet ik uit mijn eigen ervaring — echt het gevoel hebben dat je niet dieper kunt zinken.

Ik ben er zelf doorheen gegaan en ben nu 8 jaar alleenstaand vader. Ik heb die ervaring gecombineerd met mijn kennis van persoonlijk leiderschap en coaching, en gedistilleerd tot een stappenplan — een strategie.

 

In zes stappen naar Alleenstaand Vaderschap in Balans

Mijn methode bestaat uit een fundament met daarop 5 pilaren die erop gericht zijn jouw alleenstaand vaderschap weer overzichtelijk te maken. Ik help mijn klanten door middel van mijn coachingsprogramma via deze 6 stappen van overweldiging en onzekerheid in drie maanden naar rust, overzicht en zelfvertrouwen.

Ik wil je graag de kans geven kennis te maken met “Vaderschap in Balans”. In deze kennismakingsserie deel ik de basis van mijn strategie en krijg je praktische tips om jou het leven als alleenstaande vader makkelijker te maken.

Schrijf je nu in en je ontvangt:

  • Zes dagen lang elke dag een e-mail van mij met daarin de kern van elke stap
  • Daarnaast reik ik je daarbij een actiestap aan, zodat je meteen aan de slag kunt

In 6 stappen naar Vaderschap in Balans

Vul je gegevens in en ontvang de gratis introductie voor Vaderschap in Balans.
Wil je na deze e-mailserie nog informatie en tips van mij ontvangen?

Wij haten SPAM en beloven je dat wij je e-mailadres veilig zullen bewaren.

William H.

"Ik schat in dat veel mannen pas in de fase van berusting en acceptatie, op z’n vroegst net na het diepste dal, open staan voor coaching. Ik behoor in ieder geval tot die categorie. Na een nare, droevige periode stond ik ineens alleen voor de zorg van een peuter. Dat deed ik vol liefde en overgave maar miste de energie om daarnaast ook nog goed voor mijzelf te zorgen of met plezier naar mijn werk te gaan.

Eelco gaf mij adviezen en tips die mij hebben geholpen. Ik ben mij er nu van bewust dat ik als alleenstaande vader kan terugvallen op mijn netwerk van ouders van school, vrienden en familie. Uit mijzelf deed ik dat niet zo snel, ik ben trots en zelfstandig. Ik red me wel, dacht ik. Eelco stimuleerde mij om een hulpvraag te durven stellen aan mensen uit mijn netwerk en zo af en toe tijd te kopen voor mijn werk, of niet onbelangrijk even tijd voor mijzelf.

Mijn eerste jaar als alleenstaande vader gaf ik mijzelf ‘ouderschapsverlof’ van de sportschool. Mijn hoofd zat te vol met gedachten en zorgen om ook nog eens naar mijn lichaam te luisteren. Met een slechte conditie en fors overgewicht als gevolg. Eelco motiveerde mij weer in beweging te komen. Ik train nu bij de sportschool tijdens tijdens de voetbaltraining en de zwemles van mijn zoon. Eelco gaf aan hoe ik dit voor mijzelf beter kon inplannen. Ik voel me na een paar maanden trainen mentaal en fysiek een stuk beter.

De weg omhoog vinden is als het beklimmen van de Mount Everest, dit vraagt wel om een ervaren gids. Een bericht op LinkedIn van Eelco Baak waarin hij zich in al zijn kwetsbaarheid presenteerde als inmiddels ervaren alleenstaande vader en zelfstandig ondernemende life coach was voor mij aanleiding om eens met Eelco kennis te maken. Eelco klom zelf op uit een diep dal en leerde op weg omhoog omgaan met zijn nieuwe realiteit. Dit maakt hem tot een ervaren gids, een fijne gesprekspartner en een uitstekende coach."

- William, vader van Milan