Leiderschap in duurzaamheid en natuur

Meer impact door betere leiderschapsvaardigheden

Leiderschap in duurzaamheid en natuur

Meer impact door betere leiderschapsvaardigheden

Ik werk met leiders in de sector van duurzaamheid, klimaat en natuur. Jij bent een leider die impact wil maken in een van deze sectoren. Je bent ambitieus, je werkt hard en je bent vastberaden om de wereld beter achter te laten.

Dit kent zijn uitdagingen. Ten eerste gaan de ontwikkelingen op het gebied van technologie, maar ook van wetgeving en subsidies snel. Het is een uitdaging om bij te blijven.

Bovendien slingeren we met zijn allen in een hoog tempo CO2 de lucht in en nog nemen we besluiten die niet de natuur in acht nemen. De maatschappij lijkt nog steeds gefixeerd te zijn op groei. Het kan dus frustrerend zijn dat “het systeem” nog niet in de juiste stand staat.

Een derde uitdaging, vooral als je in de duurzame energie werkt, is dat goed technisch personeel moeilijk te vinden is en dat er altijd druk staat op de financiën van projecten.

Hoe maak je dan toch impact en houd je plezier in je werk?

Z

De resultaten van het programma

 • Je hebt plezier in je werk.
 • Je werk geeft je energie.
 • Je bent veerkrachtiger.
 • Je hebt meer invloed in je organisatie.
 • Je behaalt betere resultaten.
 • Je ervaart meer rust.

Voor wie is leiderschapscoaching duurzaamheid & natuur geschikt?​

Dit programma is specifiek bedoeld voor iedereen die een leidinggevende functie heeft in de sector duurzaamheid, milieu, en natuur. Het maakt niet uit of je nou net begint met leidinggeven, of een doorgewinterde CEO bent. Je bent ambitieus en je wilt de wereld beter achterlaten. Je wilt impact. Voorwaarden zijn wel dat je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken en om stappen te nemen buiten je comfortzone.

Een aantal veelvoorkomende thema’s zijn:

Duurzame energie voor jezelf

Je bent hoogopgeleid, je kunt je eigen boontjes doppen, je wilt ook alles zelf doen, zelf oplossen en zelf uitzoeken.

Je wilt veel en je kunt veel daarom zeg je op van alles ‘ja’. Hoe behoud je je focus en energie? Hoe voorkom je een burn-out of bore-out?

Je zult leren hoe jij meer grip krijgt, beter naar jezelf te luisteren en betere keuzes te maken.

 

Zelfverzekerd zonder alle kennis

De ontwikkelingen in de duurzame energie gaan snel. Je hebt te maken met verschillende belanghebbenden. Regelmatig zit je aan tafel met mensen die meer inhoudelijke kennis hebben of meer werkervaring. Dit maakt je onzeker.

Hoe ga je om met die onzekerheid? Hoe zorg je toch dat je zichtbaar bent, invloed uitoefent en kan meepraten?

Hoe zou het zijn als je zelfverzekerd kan zijn zonder alle kennis of ervaring te hebben?

 

Plezier in je werk

Je bent ambitieus en je wilt een positieve impact op de aarde. Alleen werkt het ‘systeem’ niet altijd mee. De maatschappij of de politiek staan nog niet in de juiste stand. Ook heb je soms collega’s die de hakken in het zand lijken te steken.

Hoe haal je dan toch energie uit je werk? Hoe blijf je optimistisch? Hoe ga je om met tegenslag en slecht nieuws? Hoe krijg je mensen mee in je visie?

 

Hoe werkt leiderschapscoaching voor duurzaamheid en natuur?

Een leiderschapstraject is altijd maatwerk omdat er verschillende fases zijn in de ontwikkeling van een leidinggevende. Goed leiderschap begint echter altijd bij persoonlijk leiderschap: inzicht in jouw eigen gedrag, acties, keuzes, manier van communiceren, etc. De aanpak van een traject is als volgt:

 • Eerst stellen we de gewenste resultaten vast met jou en jouw leidinggevende.
 • Er zullen assessments gedaan worden die inzicht geven in jouw gedrag en hoe jouw team jou ziet.
 • Wat zijn jouw sterke kanten en wat zijn jouw valkuilen?
 • Actieplan opstellen met support en specifieke meetbare mijlpalen.
 • Implementatie van en terugkoppeling op nieuwe gedrag.
 • Borging nieuwe gedrag en rapportage.

Een sessie duurt typisch 1,5 uur. Je mag zelf de frequentie bepalen. Mijn ervaring leert echter dat je het snelst de beste resultaten boekt als je elke week of om de week afspreekt. Als je langer dan twee weken tussen de sessies houdt, dan bestaat de kans dat je momentum verliest; dingen verwateren. Bovendien kan er heel veel gebeuren wat het lastig kan maken om focus te houden.

De sessies kunnen online of in elkaars fysieke aanwezigheid (face-to-face) plaatsvinden. Online kan telefonisch, of via Skype, Zoom, Google Hangouts, Whatsapp call, etc., mits je internetverbinding snel genoeg is. Wil je fysiek afspreken, dan huur ik een coachruimte in Den Haag, of we maken een wandeling door het bos of de duinen. Bij uitzondering kan ik ook naar jou toekomen. Vraag naar de mogelijkheden.

Kom in actie en boek je kosteloos oriëntatiegesprek!

Kosteloos oriëntatiegesprek

Vul je gegevens in om een kosteloos consult met Eelco in te plannen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij haten SPAM en beloven je dat wij je e-mailadres veilig zullen bewaren.